Yritykseni Studio Kalliomäki tarjoaa sisustussuunnittelu- ja esillepanopalvelua niin yrityksille kuin yksityisille ihmisille sekä kuvaussuunnittelua ja -järjestelyä yrityksille ja alan lehdille.

Sydäntäni lähellä ovat sisustustekstiilit kuten verhot, matot ja kodin sisustustuotteet kuten peitteet, tyynyt ja vuodevaatteet. Kankaankudonnan opettajan tyttärenä olen kasvanut kangaspuiden alla ja pienestä pitäen kädentaidot, kutominen ja neulominen ovat olleet minulle tärkeä väylä niin rentoutumiseen kuin itseni ilmaisemiseen. Sisustussuunnittelmaan teen mielelläni yleensä ehdotukset myös kodin tekstiileistä, koska ne ovat olennainen osa kodin viihtyvyyttä estetiikkaa unohtamatta.

Olen työskennellyt sisustusalalla 20 vuotta erilaisissa työtehtävissä. Vuosien varrella olen työskennyt mm. helsinkiläisissä sisustusliikkeissä, kangastavaratalossa, sisustusarkkitehtitoimistossa ja talovalmistajan palveluksessa. Ajan myötä tutuiksi ovat tulleet kotien isot pinnat kuten lattiamateriaalit, tapetit, maalit, laatat ja erilaiset seinäpinnoitteet sekä kodin kiintokalusteet kuten keittiöt, kylpyhuoneiden kalusteet ja säilytystilat.

Kuva Kontion Toive-asuntomessukohteesta 2017, Pauliina Salonen

Kuva Kontion Toive-asuntomessukohteesta 2017, Pauliina Salonen

Piia+Kallioma%CC%88ki.jpg

Muutaman vuoden ajan olen tuottanut erilaista sisustusaiheista materiaalia kotimaisille alan lehdille ja yrityksille. Teen kuvaussuunnittelua ja -järjestelyä isossa ja pienessä mittakaavassa. Kuvaukset toteutetaan studiossa tai esim. valmistajien tiloissa.

Aina on ihanaa päästä myös vierailemaan oikeissa kodeissa, joista tehdään kotijuttu lehteen. 

Vuosien varrella olen ollut mukana Suomen Asuntomessujen järjestämillä asuntomessuilla yhteensä 8 kohteessa, joiden sisustuksista kaksi on ollut omaa suunnitteluani, muissa olen ollut vastaamassa esillepanosta ja stailauksesta. Näissä töissä tiukat rakennus- ja kuvausaikataulut vaikuttavat myös sisustussuunnittelijan työhön haastavasti. Usein näissä projekteissa on tehty markkinointiyhteistyötä tunnettujen ja laadukkaiden valmistajien kanssa.

Olen tehnyt myös messuosastoja alan yrityksille, koti- ja ulkomaisille alan messuille.

Toivottavasti pääsemme yhteistyöhön mekin!

t. Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki