Olohuoneen verhot

Kaupallinen yhteistyö Eurokankaan kanssa.

Pitkään odotettu olohuoneen muodonmuutos kotona on nyt valmis tältä erää. Ollaan asuttu tässä kodissa 5 vuotta ja olen ollut sisustukseen pääosin tyytyväinen. Muutamia kohtia olen päivittänyt mukavimmiksi tässä vuosien varrella.

Olikohan jo parisen vuotta sitten, kun alkoi olohuoneen sisustus tökkimään. Ensin kauhtui sohvan päällisen verhoilu värittömäksi, sitten alkoi tökkiä yleinen valju värimaailma. Aikansa kuitenkin otti, että muutos alkoi etenemään.

eurokangas_1.jpg

Päätin aloittaa muutoksen verhottamalla olohuoneen yhteistyössä Eurokankaan kanssa.

Olin jo aiemmin laittanut verhot ruokailutilaan, joka on samaa tilaa olohuoneen kanssa. Ruokailutilassa on kahdet verhot, toisessa kiskossa on “koristeverho” South Face-satiinista ja toisessa ohut pellavaverho. Ohuemmat verhot ovat Ginger-pellavasekoitetta, hiekan väri B200. Tilasin silloin verhot avaimet käteen-periaatteella, verhojen lisäksi myös kisko, verhokoukut, asennus ja verhojen ripustaminen tuli Eurokankaasta. Kiskot ovat katossa, että verhot peittävät koko ikkunaseinän.

pieni_talo_helsingissä_verhot_2.jpg

Päätin mennä samalla periaatteella myös olohuoneessa. Väriksi valitsin saman kankaan eli Gingerin, sävyn luonnonvalkoinen A200.

Verhojen sivuihin ja alareunaan halusin vain pienet 2 cm päärmeet, ylös Wave-verhonauhan, joka rypyttää verhot valmiiksi tasaisille laskoksille. Tässä taloudessa ei pelätä ylipitkien verhojen keräävän pölyä, vaan minusta ne on kauneimmat juuri pitkinä.

eurokangas_12.jpg
eurokangas_2.jpg

Kangasta laitettiin runsaasti, päätyseinällä on kaksi tuplaleveää verhoa, pitkällä ikkunaseinällä 4 verhoa.

Verhot toivat ihan eri tunnelman huoneeseen: kodikkaan, pehmeän ja rauhallisen.

Meillä ei ole minkäänlaista omaa rauhaa, kun asumme tiiviisti rakennetulla uudisalueella. Ikkunoiden takana on naapureita joka suunnalla. Siksikin tämä verhotus on erittäin onnistunut ratkaisu, tuntuu kuin pumpulipilven sisällä asuisi omassa kuplassaan!

Olohuoneen sisustus täydentyi, kun sain loppuviikosta myös uuden sohvan. Jossain vaiheessa päivitän tilaa ehkä tummemmalla ruskeasävyisellä matolla.

eurokangas_17.jpg
eurokangas_14.jpg
eurokangas_16.jpg

Tässä muutama kuva ennen sohvan saapumista.

eurokangas_5.jpg
eurokangas_11.jpg

Nyt nautitaan näistä uusista näkymistä!