Suunnittelijan poimintoja Värisilmän valikoimista - varmoja valintoja

Kaupallinen yhteistyö Värisilmä Tammiston kanssa.

Toisessa postauksessa esittelen kaksi suosikkiani myymälän valikoimista ja muutaman faktan, joita kannattaa ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa.

pieni_talo_helsingissa_varisilma_9.jpg
pieni_talo_helsingissa_varisilma_7.jpg

Olen tosi tykästynyt Värisilmän Concept-laattaan. Varsinkin isossa koossa 60 x 60 cm ja värissä Bianco. Siinä on todella kaunis hiukan kimmeltävä ja epätasainen pinta. Periaatteessa yksivärisinä todella mielenkiintoinen ja kaunis laatta. Se on myös vaikea vangita kuviin, pitää ehdottomasti nähdä livenä. Isokokoinen laatta on rektifioitu eli se voidaan saumata kapealla saumalla.

Olen itsekin nyt vasta perehtynyt saumaväreihin. Aiemmin olen määritellyt suunnitelmissa sauman "sävy sävyyn" laatan kanssa. Tyylikkään lopputuloksen salaisuus on yksityiskohdissa, tismalleen oikealla saumavärillä saa muiden yksityiskohtien kanssa loppuun asti mietityn ja hyvin suunnitellun kokonaisuuden. Käytössä minulla on Värisilmän kautta suunnittelijamateriaalina saatu Ceresitin saumavärikartta. 

Vaikka olen tunnetusti modernin, yksinkertaisen, yksivärisen ja luonnonläheisen tyylin taitajana pidetty, minulta usein kysytään mielipidettä ja ehdotusta myös tapetteihin. En koe itselleni niitä kovin tutuiksi ja ehkäpä asiakkaani ajattelevat samoin, koska kysyvät apua :).

Aina pyynnöstä etsin kohteeseen sopivat tapettiehdotukset. Tapetilla saa tiettyihin tiloihin, kuten vaikkapa makuuhuoneeseen, eteiseen tai työhuoneeseen ilmettä ja tunnelmaa eri tavalla kuin maalisävyllä. 

pieni_talo_helsingissa_varisilma_10.jpg

Katsoin muutamia vaihtoehtoja tehostetapeteiksi neutraalin väriseen sisustukseen. Yläkuvassa on Engblad & Co:n Global Living-malliston tapetti Origin, sävyssä 6465. 

 Samassa kokoelmassa on myös betonimaista pintaa muistuttava, mutta hennosti kiiltelevä Desert-kuosi, todella käyttökelpoinen tapetti, silloin kun halutaan vain "vähän jotain".

pieni_talo_helsingissa_varisilma_11.jpg

Alakuvassa yksi suosikkini, graafinen kuosi Engblad & Co:n mallistosta Graphic World, kuvassa olevan kuosin nimi on Angle. Mallistossa on myös toinen kiva kuosi, Diamonds. 

pieni_talo_helsingissa_varisilma_12.jpg

Samaan graafiseen maailmaan sopii uusi laattalöytö A Mano-sarjan marokkolaishenkinen ja rytmikäs laatta, johon voi yhdistää saman sarjan yksiväriset laatat.

Alla on toinen uusi suosikkini, mattapintainen Bistrot-laatta. Tässä viehättää marmorimaisuus, mattamaisuus, silloin kun ei haluta liian luksukasta. Sarjaan kuuluu luonnollisesti myös se kiiltävä versio. Tässä laatassa on ruskeita juovia mukana, se sopii hienosti kokonaisuuteen, jossa on puupintaa tai esim. taitettu valkoinen kaapiston värinä. 

Pienet kiiltävät ja käsintehdyn oloiset laatat on Artisan Alabaster-laattoja. 

pieni_talo_helsingissa_varisilma_13.jpg

Voit tästä vapaasti napata vinkkejä, jos tuntuu, että laattojen, tapettien ja sävyjen "viidakossa" on hankala kahlata!