Olohuoneen verhot

Kaupallinen yhteistyö Eurokankaan kanssa.

Pitkään odotettu olohuoneen muodonmuutos kotona on nyt valmis tältä erää. Ollaan asuttu tässä kodissa 5 vuotta ja olen ollut sisustukseen pääosin tyytyväinen. Muutamia kohtia olen päivittänyt mukavimmiksi tässä vuosien varrella.

Olikohan jo parisen vuotta sitten, kun alkoi olohuoneen sisustus tökkimään. Ensin kauhtui sohvan päällisen verhoilu värittömäksi, sitten alkoi tökkiä yleinen valju värimaailma. Aikansa kuitenkin otti, että muutos alkoi etenemään.

eurokangas_1.jpg

Päätin aloittaa muutoksen verhottamalla olohuoneen yhteistyössä Eurokankaan kanssa.

Olin jo aiemmin laittanut verhot ruokailutilaan, joka on samaa tilaa olohuoneen kanssa. Ruokailutilassa on kahdet verhot, toisessa kiskossa on “koristeverho” South Face-satiinista ja toisessa ohut pellavaverho. Ohuemmat verhot ovat Ginger-pellavasekoitetta, hiekan väri B200. Tilasin silloin verhot avaimet käteen-periaatteella, verhojen lisäksi myös kisko, verhokoukut, asennus ja verhojen ripustaminen tuli Eurokankaasta. Kiskot ovat katossa, että verhot peittävät koko ikkunaseinän.

pieni_talo_helsingissä_verhot_2.jpg

Päätin mennä samalla periaatteella myös olohuoneessa. Väriksi valitsin saman kankaan eli Gingerin, sävyn luonnonvalkoinen A200.

Verhojen sivuihin ja alareunaan halusin vain pienet 2 cm päärmeet, ylös Wave-verhonauhan, joka rypyttää verhot valmiiksi tasaisille laskoksille. Tässä taloudessa ei pelätä ylipitkien verhojen keräävän pölyä, vaan minusta ne on kauneimmat juuri pitkinä.

eurokangas_12.jpg
eurokangas_2.jpg

Kangasta laitettiin runsaasti, päätyseinällä on kaksi tuplaleveää verhoa, pitkällä ikkunaseinällä 4 verhoa.

Verhot toivat ihan eri tunnelman huoneeseen: kodikkaan, pehmeän ja rauhallisen.

Meillä ei ole minkäänlaista omaa rauhaa, kun asumme tiiviisti rakennetulla uudisalueella. Ikkunoiden takana on naapureita joka suunnalla. Siksikin tämä verhotus on erittäin onnistunut ratkaisu, tuntuu kuin pumpulipilven sisällä asuisi omassa kuplassaan!

Olohuoneen sisustus täydentyi, kun sain loppuviikosta myös uuden sohvan. Jossain vaiheessa päivitän tilaa ehkä tummemmalla ruskeasävyisellä matolla.

eurokangas_17.jpg
eurokangas_14.jpg
eurokangas_16.jpg

Tässä muutama kuva ennen sohvan saapumista.

eurokangas_5.jpg
eurokangas_11.jpg

Nyt nautitaan näistä uusista näkymistä!

Keittiömaailma ja Lotta Agaton yhteistyöhön: ruotsalainen sisustusvaikuttaja suunnitteli trendivärit keittiöihin

keittio-cc-88maailma_lotta_agaton_alacarte_suklaanruskea_2.jpg
keittio-cc-88maailma_lotta_agaton_alacarte_suklaanruskea_1.jpg
keittio-cc-88maailma_lotta_agaton_alacarte_suklaanruskea_7.jpg
keittio-cc-88maailma_lotta_agaton_petra_oliivinvihrea-cc-88_2.jpg
keittio-cc-88maailma_lotta_agaton_alacarte_neve_harmaa_2.jpg
keittio-cc-88maailma_lotta_agaton_petra_oliivinvihrea-cc-88_1.jpg

“Ruotsalaisen sisustusvaikuttaja Lotta Agatonin modernin maanläheinen estetiikka näkyy kotimaisen Keittiömaailman keittiöiden uutuusväreissä. Samettinen suklaanruskea täydentää Keittiömaailman linjakkaan A la Carte -malliston värivalikoimaa, ja upea oliivinvihreä on saatavilla Petra-mallistosta.

Molemmat trendivärit ammentavat inspiraationsa luonnosta, ja niitä korostetaan yhdistämällä aitojen luonnonmateriaalien, kuten erilaisten puupintojen tai kivi- ja kvartsitasojen, kanssa. Keittiöitä hallitsevat nyt suuret saarekkeet, ja perinteiset seinäkaapit on korvattu koko seinän peittävillä avolokerikoilla tai hyllyillä.

– Ruskea on tämän hetken nousevin väri sisustuksessa, ja myös keittiöissä näkyy nyt rohkeammin ruskean eri sävyjä. Hienovaraisesta beigesta siirrytään yhä tummempiin ja syvempiin väripintoihin. Suklaanruskea ja oliivinvihreä jatkavat luonnollisten sävyjen trendiä ja tuovat luonnon vielä ripauksen lähemmäksi. Erityisesti vihreän eri sävyjen voittokulku kertoo kaipuusta luonnonmukaisuuteen ja ekologisuuteen, Lotta Agaton sanoo.”

Tänään sähköpostiini tulleessa lehdistötiedotteessa kerrotaan Lotta Agatonin ja Keittiömaailman yhteistyöstä, ihanalta näyttää!

Kuvat: Keittiömaailma

Kaunis Nocturnals messuilla

Tukholman messuiila vietimme yhden päivän. Se on pääosin ihan kaunista katseltavaa, mutta ehkä nyt monen vuoden vierailujen jälkeen ei enää mikään yllätä, inspiroi eikä tuo wau-elämyksiä. Kontrasti kotimaisiin Habitare-messuihin on pienentynyt, kun kotimaiset messumme on petrannut ilmettään huimasti!

Yhden suosikin nostan kuitenkin messuilta, itselleni entuudestaan tuntemattoman tanskalaisen Nocturnalsin. En nyt tiedä, ovatko valmistajan tuotteet itsessään ihmeellisiä, mutta tosi kaunis osasto oli sävyineen ja muotoineen. Levollinen ja rauhallinen tunnelma. Tykkäsin!

IMG_7409.JPG
IMG_7404.JPG
IMG_7405.JPG
IMG_7405.JPG
IMG_7406.JPG
IMG_7407.JPG

Stockholm Design Week 2020 - The Archive

IMG_7504.JPG
IMG_7511.JPG
IMG_7513.JPG
IMG_7514.JPG
IMG_7508.JPG
IMG_7506.JPG

Toinen komea näyttely Tukholmassa Designviikkojen aikaan oli The Archive. Vanhaan, vuonna 1890 rakennettuun Kansallisarkistoon koottu, Annaleena Leinon stailaama ja Residence-lehden päätoimittajan Hanna Nova Beatricen kuratoima, useamman valmistajan yhteisnäyttely oli tämäkin elämyksellinen kokonaisuus!

Stockholm Design Week 2020 - The Sculptor’s Residence

Terveisiä Tukholman huonekalumessuilta ja samaan aikaan pidetyltä designviikolta!

Ensiksi postaan kuvia omasta suosikistani oheistapahtumissa: Tukholman keskustassa järjestetystä DUX, The Sculptor’s Residence by Norm Architects-yhteisnäyttelystä, joka oli toteutettu yhteistyössä Menun, Norm Architectsin ja Duxin kanssa. Tämä hurmaava tila, ihanat tuotteet, kaunis styling ja ihana tuoksu Byredon tuoksukynttilästä tekivät kokonaisuudesta ikimuistoisen elämyksellisen. Tätä meille Helsinkiin myös, kiitos :)

Tässä lehdistötiedotteesta:

“During Stockholm Design Week 2020, DUX is unveiling the exhibition The Sculptor’s Residence, an exclusive apartment atelier installation that transforms a period property into the eclectic home of an artisan collector. The exhibition is curated by Danish design and architecture studio Norm Architects and organized in partnership with Danish design brand MENU. In this theatrical setting, DUX will be introducing its new collection Domus – a collaboration with Norm Architects, inspired by icons from the 1950s found in the DUX archive.

The collaboration with Norm Architects began with the set design for last year’s exhibition Into The Light at Alma during Stockholm Design Week. Norm Architects designed the Anna headboard for this event, and since then the design partnership has blossomed. This time around, Norm Architects have found inspiration in the treasure trove that is the DUX design archive. Norm Architects were particularly taken by the furniture created for DUX by designer Alf Svensson for H55 – the international exhibition of architecture, housing, design and art that the Swedish Society of Crafts and Design organised in Helsingborg in 1955. From this source material, Norm Architects and DUX have developed the Domus collection, which includes two armchairs, a stool and a side table. Perusing the new collection, it is clear that Norm Architects have preserved and built on the notions of history and timelessness, not to mention DUX’s high standards of quality and comfort. During Stockholm Design Week, the Domus collection from DUX will be presented in the exhibition The Sculptor’s Residence alongside their other timeless icons.

The Sculptor’s Residence is an artistic oasis in the heart of Stockholm whose doors will be open to the public as part of the Design Week event. The exhibition is curated by Norm Architects and is set out like a home and studio of an artist. Through four different rooms that serve as an exhibition space for designs from DUX and MENU, tactile sculptures by British object-maker Nicholas Shurey, functional ceramic objects by Sofia Tufvasson and Atelier Armand, limestone and marble podiums by Östersjösten Aktiebolag and dolomite plaster walls by St. Leo are featured. They stand alongside furniture, lighting and interior accessories to transform the space with bold, geometric forms, natural materials and sleek, modernist lines that perfectly offset the classical details of the building.”

IMG_E7453.JPG
IMG_E7451.JPG
IMG_7491.JPG
IMG_7456.JPG
IMG_7475.JPG
IMG_7484.JPG
IMG_7496.JPG
IMG_7492.JPG

Ihana Amerikalinjen-hotelli Oslossa

Sain tammikuussa kutsun Osloon asiakkaani Cosentinon Nordic Design Summit-koulutuspäivään ja olin aivan innoissani, kun päämies oli varannut meille huoneet vastikään remontoidusta Amerikalinjen-hotellista Oslon keskustasta. Se näytti oikein herkulliselle!

Googlettamalla selvisi, että hotellin remontin ja sisustuksen on suunnitellut suomalainen Puroplan.

Olen tavannut pääsuunnittelija Jaakko Puron kerran sisustustoimittajien kanssa, kun hän esitteli meille uutta, toimistonsa suunnittelemaa turkulaista Sokos Hotel Seurahuone-hotellia etänä meille kiireisille helsinkiläisille sisustustoimittajille Hotelli Tornin yläkerrassa. Torni on nyt remontissa ja sisustuksen suunnittelee sinnekin Puroplan. Kun nyt vierailin toimiston sivuilla, siellähän oli useampikin tuttu kohde, joiden suunnittelijasta vain ei ole ollut aiemmin itselläni tietoa. Kävimme viime kesänä perheen kanssa mm. Bomban kylpylässä ja sisustustoimittajien kanssa kävimme parisen vuotta sitten Rovaniemellä, jossa yövyimme Arctic Light Hotelissa. Tykkäsin myös näistä molemmista!

Toimiston tyyli edustaa itselleni vierasta more is more-tyyliä, mutta siksi se juuri onkin todella inspiroivaa koettavaa. Tiloissa on käytetty paljon erilaisia pintamateriaaleja ja sävyjä keskenään yhdistellen. Valaistus on aina suuressa roolissa. Kiehtovaa!

Kun olen nyt töiden puolesta päässyt vierailemaan muutamassa ihanassa hotellissa, minusta on ollut hienoa huomata, miten mielenpainuvaa on se, kun asioita on ajateltu kokonaisvaltaisesti. Amerikalinjenin huoneessa oli paksut pyyhkeet ja huumaavalta tuoksuva käsisaippua ja vartalovoide, jotka ostin hotellista kotiin matkamuistoksi!

IMG_6980.JPG
IMG_6984.JPG
IMG_7081.JPG
IMG_6996.JPG
IMG_6990.JPG
IMG_6994.JPG
IMG_7004.JPG
IMG_7098.JPG
IMG_7102.JPG
IMG_7105.JPG
IMG_7109.JPG
IMG_7111.JPG
IMG_7114.JPG

Frama Copenhagen

Frama_2.JPG
Frama_3.JPG
Frama_4.JPG
Frama_5.JPG
Frama_6JPG.JPG
Frama_7.JPG
Frama_8.JPG
Frama_9.JPG
Frama.JPG

Kolmantena päivänä Köpiksessä meillä oli vapaa ohjelma ja kiertelimme kaupungilla. ( Kävimme upeassa Studio Oliver Gustavissa, jossa ei valitettavasti saanut kuvata ollenkaan). Vähän samalla suunnalla sijaitsee Frama Copenhagenin, uudehkon tanskalaisen designmerkin showroom, joka on vanhassa apteekissa.

Nämä on niin hienoja  yhdistelmiä, kun moderni ja vanha kohtaavat!

Pidin kovasti värimaailmasta ja materiaaleista tässä showroomissa.

Vipp Chimney House

Toinen Vippin kohde, missä pääsimme vierailemaan Sisustustoimittajien Köpiksen reissulla, oli heidän uusin kohteensa, Chimney House. Se on nimensä mukaisesti sanerattu vanhaan "savupiipputaloon", joka on ennen ollut muistaakseni vesipumppaamo. Mukavasti oli sielläkin jätetty vanhaa jäljelle. Vanhan vastapainoksi kaikki uusi oli toteutettu todella tarkkaan, arkkitehtonisesti ja laadukkaasti. 

Rakastin myös tuota modernia puutarhaa: ihania heinäistutuksia ruosteenvärisissä metalliruukuissa!

Tätäkin paikkaa saa vuokrattua Vippiltä!

VippChimneyHouse_2.JPG
VippChimneyHouse_3.JPG
VippChimneyHouse_9.JPG
VippChimneyHouse_1.JPG
VippChimneyHouse_4.JPG
VippChimneyHouse_10.JPG
VippChimneyHouse_8.JPG
VippChimneyHouse_5.JPG
VippChimneyHouse_11.JPG
VippChimneyHouse_6.JPG

Huikea Vipp Loft

Sisustustoimittajien Köpiksen reissusta riittää ammennettavaa! Käyn joskus edelleen fiilistelemässä näitä kuvia läpi, oli niin inspiroiva reissu.

Oma suosikkikohteeni oli ehdottomasti vierailu Vippin pääkonttorille ja sen yläkerrassa sijaitsevaan Loftiin <3.

En ollut aiemmin kauhean syvällisesti perehtynyt Vippin tarinaan ja historiaan, siksi sen kuuleminen kosketti syvästi. Lue kollegan Hanna Sumarin postaus täältä! Oliko kaupallisuuteen verhottua nyyhkytarinaa vai aidosti kerrottua historiaa, ei sen niin väliä, itselläni alkoi tietysti alaleuka väpättää, kun omista edesmenneistä vanhemmista puhuttiin…

No mutta, pääsimme siis vierailulle Loftiin. Se on paitsi Vippin showroom, myös jättimäinen hotellihuone/tila, jota voi vuokrata. Olisi huippua lähteä tuonne vaikka Sisustustoimittajien hallituksen kokoukseen tai suvun kesken ihan vaan kesälomamatkalle! Rakennus sijaitsi aikoinaan huonokuntoisena keskellä "ei mitään" aluetta, kun Vipp päätti ostaa sen ja saneerata kohteen pääkonttorikseen. Ihan huikeaa!

Loftissa on esillä monia Vippin tuotteita, esimerkiksi upea keittiö. Se on ensimmäinen tuote, josta olen intoillut kunnolla Vippin valikoimissa! Meillä on kotona Vippin inspiroima musta keittiö, joka on Kirsi Valantin Loft-malli, sitä ei enää valmisteta. Tykkään  meidän keittiöstä ihan hulluna ja reissun jälkeen oli pakko hankkia meille Vippin poljinroskis, josta koko bisnes on saanut alkunsa. Vähän kuin olisi se Vippin keittiö nyt itsellä.

Vipp kehittyy hurjaa vauhtia ja pientavaroiden perään he laajentavat nyt kalusteisiin ja valaisimiin. Tämä on saanut alkunsa siitä, että heillä on intressi kehittää kokonaisvaltaista Vipp-elämystä tilojen kautta. Ovatko ne sitten jatkossa hotelleja, huoneita, taloja vai mitä, sen jää nähtäväksi... Odotellaan innolla! Näitä kalusteita testataan Loftissa, nyt siellä oli testissa esimerkiksi nuo takan edessä kuvissa näkyvät ruokapöydät!

Tykkäsin Loftissa eniten rentoudesta ja kodikkuudesta, omaan osaamiseen luottaen. Siellä oli muidenkin valmistajien tuotteita, mm. By Lassenin Tired Man- lepotuolit. Ei tiukkapipoisesti vain omaa esitellen, vaan vapautuneesti hyvää fiilistä luoden, yleisesti paljon kaunista ja hyvää. 

Ihan mielettömän hieno kohde, ihanaa, että pääsimme  käymään! Pääsin myös ojentamaan meidän uuden kirjan suoraan Jette Egelundin käteen, se oli ehkä huippuhetki tällä reissulla <3. 

Reissun jälkeen myös Helsinki sai oman Vipp-myymälänsä, kun Nomartissa aukesi Vipp-showroom komeine keittiöineen.

 

VippLoft_0.JPG
VippLoft_1.JPG
VippLoft_2.JPG
VippLoft_4.JPG
VippLoft_5.JPG
VippLoft_6.JPG
VippLoft_7.JPG
VippLoft_8.JPG
VippLoft_9.JPG
VippLoft_10.JPG
VippLoft_12.JPG

Menu Audo Köpiksessä

Sisustustoimittajien Köpiksen matkalla pääsimme vierailulle vanhaan kiinteistöön saneerattuun Menun uuteen showroomiin Audoon, jossa on myös hotelli, kahvila, ravintola ja kauppa. Tiloissa testataan ja esitellään Menun uusia huonekaluja, jatkossa ilme on siis aina erilainen. Kumppaneina Audon hotellihuoneissa on Duxin sängyt. Tilat on suunnitellut Norm Architects. Tosi kiinnostava uusi konsepti. 

Audossa oli mielenkiintoisella tavalla väljiä, minimalistisia ja arkkitehtonisia tiloja, toisaalla runsaampia, tunnelmallisia ja värikkäitäkin kokonaisuuksia.

Olisipa ihana päästä yöpymään tuonne joskus! Normaali 2 hlön huone taisi olla 300-400 e/yö ja isompi sviitti n. 1000 e/yö. 

Audo_2.JPG
Audo_10.JPG
Audo_6.JPG
Audo_1.JPG
Audo_5.JPG
Audo_3.JPG
Audo_4.JPG
Audo_8.JPG

Sisustustoimittajat Köpiksessa - Hotelli Ottilia

Olimme Sisustustoimittajat ry:n porukalla Köpiksessä toissa viikolla muutaman päivän työmatkalla tutustumassa tanskalaiseen muotoiluun. Yövyimme uudessa hotelli Ottiliassa, joka on rakennettu vanhaan Carlsbergin tehtaaseen. Vanhoja tehdasrakenteita oli jätetty näkyviin siellä täällä, myös julkisivu oli suojeltu. Ihan huikea uusi, modernilla designilla kodikkaasti tehty interioori vanhalla tehdasalueella, jonne rakennetaan myös uutta asuinaluetta ja mm. kylpylää.

Ylimmässä kerroksessa oli ravintola, josta pääsi terassille. Nautimme siellä aamiaisen. Valitettavasti päivämme Köpiksessä olivat sateiset, joten terassista emme päässeet nauttimaan, muuten hotelli oli kyllä kiva kokemus. Sisätiloissa oli katseltavaa, koettavaa ja lämmintä tunnelmaa niiksi lyhyiksi ajoiksi, kun siellä ehdimme ennen nukkumaanmenoa oleilla.

HotelOttilia_9.JPG
HotelOttilia_4.JPG
HotelOttilia_3.JPG
HotelOttilia_2.JPG
HotelOttilia_1.JPG
Hotel ottilia_8.JPG

Svedbergs Habitaressa

Kaupallinen yhteistyö Svedbergsin kanssa.

Svedbergs_Habitare2019_5.jpg
Svedbergs Habitare 2019_6.jpg

Huh hei, vuoden suurin ja tärkein sisustusalan tapahtuma Habitare on päässyt täyteen vauhtiin tänään! Kävin pyörimässä Messukeskuksessa jo tiistai-iltana työn merkeissä ja katselemassa parhaita paloja tutuilta valmistajilta, tällä kertaa kuvaaja Kati Pilli-Sihvolan kanssa. 

Sain taas viime vuotiseen tapaan kutsun tulla Svedbergsin osastolle tutustumaan uusiin tuotteisiin. 

Luonto ja sen arvostus on vahvasti läsnä Svedbergsin uusisssa tuotteissa. Heidän uudet markkinointikuvansa ovat myös huikean kauniita luontokuvia, joita oli tällä kertaa käytetty osaston taustalla valokuvatapetin tapaan. Tekevätköhän maisematapetit kotien sisustuksissa tämän kauniin osaston myötä paluun?

Svedbergs lanseeraa tänä vuonna uusia tuotteita. Aloituskuvassa on uusi Savon-komposiittiamme, jonka kauniin kaarevat muodot täydentyvät sievillä jaloilla. Ammeen silkkinen Solid Surface-komposiittimateriaali on kestävä ja hygieeninen materiaali. Persoonallisen kaunis amme kylppäriin, jossa amme on se katseenvangitsija. Pitää muista tulevissa suunnitteluprojekteissa!

Trendikäs musta-ristikkoinen suihkuseinäke- / nurkkaus löytyy myös Svedbergsin valikoimista nimellä Rista. Nyt on tosi kiva, kun meille mustasta pitäville on tullut valinnanvaraa myös kylpyhuonetuotteisiin. Kuvassa suihkunurkkaus on DK-sarjan allaskaapin kanssa, joka on ehdoton suosikkini Svedbergsin valikoimista. Tuollainen mustana kiinnostaa edelleen omaan kylppäriin, allaskaapin valinta omassa rakennusprojektissa kun tuli tehtyä vähän kiireessä.

Svedbergsillä on Habitaressa esillä uusi peili Selfie kahdessa koossa. Peiliä voi himmentää siihen koskemalla. Tämä peilihän sopii myös mihin tahansa kodin muuhun tilaan, se olisi ihana esim. makuuhuoneessa tunnelmantuojana. Osastolla on myös peiliin liittyvä hauska insta-kilpailu, käykäähän osallistumassa!

Kuvassa yllä: Muistutan, Svedbergsillähän on tämä SiD-sarja, jossa on Cosentinon tuotteita tasoina. Tässä kuvassa tasona ruosteen-harmaan-ruskea Dekton Trilium, joka käy upeasti tuon heinäpeltokuvan kanssa yhteen!

Svedbergs Habitare 2019_3.jpg

Tässä kuvassa suosikkini DK tammi-valkoisena, kaunis!

 

Svedbergs_Habitare 2019_4.jpg
Svedbergs_habitare2019.jpg

Lopuksi taas mustaa <3. Ihana Noki-sarja!

Messut ovat siis tänään alkaneet ja vielä on kokonaista neljä päivää aikaa vierailla siellä. Svedbergs on messuilla mukana Habitaren Ahead! -alueella osastolla 6c70. 

 Kiitos kuvista Kati Pilli-Sihvola / Moments By K Photography.

Suunnittelijan poimintoja Värisilmän valikoimista - ruskeaa ja kultaa

Kaupallinen yhteistyö Värisilmä Tammiston kanssa.

Tähän viimeiseen postaukseen kokosin vähän tummempia ja eksoottisempia valintoja. 

 Ruskea iso laatta Interno 9 Mud. Se valikoituikin hiljattain yhteen sisustukseeni, jossa halusimme asukkaiden kanssa aitoja luonnonmateriaaleja ja luonnosta inspiraationsa saaneita pintoja. Näille asiakkaille nousee moderni vapaa-ajankoti mäntyjen keskelle, joten otimme männynkaarnan sävyjä pintamateriaaleihinkin. Tuo kuvissa vilahtava sisalmatto toistaa myös tätä ideaa.

pieni_talo_helsingissa_varisilma_4.jpg
pieni_talo_helsingissa_varisilma_1.jpg

Ruostemainen tapetti Borås Tapeterin Oriental Dreams-malliston kuosi Sahara Evening. 

Jotta kokonaisuudesta ei tulisi liian tumma, johonkin tilaan kannattaa valita vaaleampaa väriä. Luonnonvalkoiset, eläväpintaiset ja pienet laatat ovat Artisan Ochre.

Luontoteemaan hyvin sopiva bambutapetti on Engblad & Con Global Living-mallistosta kuosi Bamboo Garden.

pieni_talo_helsingissa_varisilma_5.jpg
pieni_talo_helsingissa_varisilma_6.jpg

Värisilmällä on oma Unelmien Värit-seinämaalivärikartta, joten nyt vasta opettelen käyttämään. Siitä löytyy tapetteihin ja laattoihin sopivia sävyjä. Värisilmä on tehnyt valmiiksi valintoja helpottamaan värimaailmoja, joista Maailman rannoilla taitaa olla oma suosikkini. Ohutta yläpilveä-teemasta löytyy hyviä ja käyttökelpoisia valkoisen sävyjä. 

 Silloin kun sisustukseen ei haluta mitään voimakkaita elementtejä, hennosti kuvioitu tapetti on hyvä valinta. Viiva-pilkku-tapetti löytyy Engblad & Con Global Living-mallistosta, se on kuosi Chevron Dots.

Yhteistyön kautta saamani mallipalat toimivat loistavasti myös suunnittelijamateriaalina jatkossa, näistä löytyi jo monta uutta suosikkia!

Jos ei halua säilöä kotona isoja laattoja ja tapettikirjoja, Tammiston Värisilmä ei ole kaukana! Siellä on kattava myymälä- ja näyttelytila, jossa on kattavasti ja monipuolisesti malleja esillä ja jossa saa rauhassa sommitella haluamiaan kokonaisuuksia.

 

Suunnittelijan poimintoja Värisilmän valikoimista - varmoja valintoja

Kaupallinen yhteistyö Värisilmä Tammiston kanssa.

Toisessa postauksessa esittelen kaksi suosikkiani myymälän valikoimista ja muutaman faktan, joita kannattaa ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa.

pieni_talo_helsingissa_varisilma_9.jpg
pieni_talo_helsingissa_varisilma_7.jpg

Olen tosi tykästynyt Värisilmän Concept-laattaan. Varsinkin isossa koossa 60 x 60 cm ja värissä Bianco. Siinä on todella kaunis hiukan kimmeltävä ja epätasainen pinta. Periaatteessa yksivärisinä todella mielenkiintoinen ja kaunis laatta. Se on myös vaikea vangita kuviin, pitää ehdottomasti nähdä livenä. Isokokoinen laatta on rektifioitu eli se voidaan saumata kapealla saumalla.

Olen itsekin nyt vasta perehtynyt saumaväreihin. Aiemmin olen määritellyt suunnitelmissa sauman "sävy sävyyn" laatan kanssa. Tyylikkään lopputuloksen salaisuus on yksityiskohdissa, tismalleen oikealla saumavärillä saa muiden yksityiskohtien kanssa loppuun asti mietityn ja hyvin suunnitellun kokonaisuuden. Käytössä minulla on Värisilmän kautta suunnittelijamateriaalina saatu Ceresitin saumavärikartta. 

Vaikka olen tunnetusti modernin, yksinkertaisen, yksivärisen ja luonnonläheisen tyylin taitajana pidetty, minulta usein kysytään mielipidettä ja ehdotusta myös tapetteihin. En koe itselleni niitä kovin tutuiksi ja ehkäpä asiakkaani ajattelevat samoin, koska kysyvät apua :).

Aina pyynnöstä etsin kohteeseen sopivat tapettiehdotukset. Tapetilla saa tiettyihin tiloihin, kuten vaikkapa makuuhuoneeseen, eteiseen tai työhuoneeseen ilmettä ja tunnelmaa eri tavalla kuin maalisävyllä. 

pieni_talo_helsingissa_varisilma_10.jpg

Katsoin muutamia vaihtoehtoja tehostetapeteiksi neutraalin väriseen sisustukseen. Yläkuvassa on Engblad & Co:n Global Living-malliston tapetti Origin, sävyssä 6465. 

 Samassa kokoelmassa on myös betonimaista pintaa muistuttava, mutta hennosti kiiltelevä Desert-kuosi, todella käyttökelpoinen tapetti, silloin kun halutaan vain "vähän jotain".

pieni_talo_helsingissa_varisilma_11.jpg

Alakuvassa yksi suosikkini, graafinen kuosi Engblad & Co:n mallistosta Graphic World, kuvassa olevan kuosin nimi on Angle. Mallistossa on myös toinen kiva kuosi, Diamonds. 

pieni_talo_helsingissa_varisilma_12.jpg

Samaan graafiseen maailmaan sopii uusi laattalöytö A Mano-sarjan marokkolaishenkinen ja rytmikäs laatta, johon voi yhdistää saman sarjan yksiväriset laatat.

Alla on toinen uusi suosikkini, mattapintainen Bistrot-laatta. Tässä viehättää marmorimaisuus, mattamaisuus, silloin kun ei haluta liian luksukasta. Sarjaan kuuluu luonnollisesti myös se kiiltävä versio. Tässä laatassa on ruskeita juovia mukana, se sopii hienosti kokonaisuuteen, jossa on puupintaa tai esim. taitettu valkoinen kaapiston värinä. 

Pienet kiiltävät ja käsintehdyn oloiset laatat on Artisan Alabaster-laattoja. 

pieni_talo_helsingissa_varisilma_13.jpg

Voit tästä vapaasti napata vinkkejä, jos tuntuu, että laattojen, tapettien ja sävyjen "viidakossa" on hankala kahlata!

Suunnittelijan poimintoja Värisilmän valikoimista

Kaupallinen yhteistyö Värisilmä Tammiston kanssa.

Minulla on blogissa nyt muutaman postauksen mittainen yhteistyö Värisilmä Tammiston kanssa. Esittelen teille mielenkiintoisia uusia sisustusmateriaaleja heidän valikoimistaan. Pääsette siis kurkistamaan suunnittelijan työpöydälle tuoreeltaan!

Koska työskentelen kotona sisustussuunnittelijana, käyn aika usein asiakastöiden merkeissä valmistajien showroomeissa ja myymälöissä. Arvostan sijaintia hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä ja sitä, että samalla seudulla on monta valmistajaa ja myymälää, saa samalla reissulla hoidettua monta asiaa.

Siksi ilahduin, kun Värisilmä avasi uuden myymälän Vantaan Tammistossa. Alue onkin minulle entuudestaan tuttu, ihan tässä lähellä, vaikka Vantaan puolella.

Värisilmän Tammiston myymälä- ja näyttelytilassa on kattavasti materiaaleja maaliväreistä laattoihin. Siellä on myös neuvottelutila, jota suunnittelijat voivat lainata asiakastapaamisiin. 

Omissa suunnitteluprojekteissani useinmiten mietitään paljon laattavalintoja. Ne ovat tietysti kustannuksiltaan isompia pintoja töineen ja materiaalikustannuksineen uudiskohteessa. Harmaan sävyt, pintastruktuurit ja sävyn vaihtelu eri valoissa mietittyvät. Laattasauman väriäkin mietitään, siinä lähinnä puhtaanapitoa. 

Postauksiin kokoan sellaisia uusia materiaaleja Värisilmän valikoimista, mitä voisin hyvin käyttää suunnittelutöissäkin. Mukana myös yksi vanha luottotuotteeni, jota olen jo usemassa projektissa käyttänyt. Esittelen sen teille myöhemmin.

Tutustuessani valikoimaan olen tehnyt nyt hyviä löytöjä! Osa materiaaleista on menossa minulla ihan oikeisiin suunnitteluprojekteihinkin, jotka ovat nyt työn alla.

pieni_talo_helsingissa_varisilma_14.jpg

Tähän ensimmäiseen postaukseen kokosin tumman moodboardin. Korkeakiiltoinen viehättää nyt pitkästä aikaa. Upea harmaa marmorimainen laatta on Sensi Pietra. Kauniit juovat harmaassa taustassa tekevät tästä laatasta tosi mielenkiintoisen. Kuvasimme luonnonvalossa, kiilto ja sävy oli hankala taltoioida kuviin oikein. Joten jos harkitset tätä laattaa, tsekkaa väri oikeasta laatasta myymälässä.

Toinen uutuuslaatta on Artisan-laattasarja, jossa on paljon värejä ja vaihtelua. Tässäkin kiilto näyttää kivalle! Värimalleina minulla on Graphite-väriset laatat, koko 13,2 x 13,2 cm, jotka näyttävät joissain valoissa harmaille, joissain ruskeille! Paras siis sellaiseen kohtaan tilassa, jossa sävyn ei tarvitse mätsätä mihinkään toiseen laattaan, vaan voi loistaa yksinään tehosteena. 

 Yksinäinen tumma laatta alla on A mano-laatta koossa 20 x 20 cm ja värissä Vulcano. Ihana puolikiiltävä, vähän krouvi peruslaatta esim. lattiaan sen ainaisen 10 x 10 cm-laatan sijaan!

Linen-sarjan tapeteissa löytyy hyvä valikoima neutraaleja, luonnonläheisiä värejä kotiin, jossa kaivataan hillittyä väriä ja pintaa johonkin huoneeseen. 

pieni_talo_helsingissa_varisilma_17.jpg
pieni_talo_helsingissa_varisilma_18.jpg

 Valkoinen marmoripintaisen näköinen laatta on Sensi Statuario White Lux-laatta, 60 x 60 cm. Saamani mallilaatta on harmillisesti sellainen yksilö, jossa oli vain reunoilla harmaat juovat, joten siitä ei nyt tällä kertaa saanut ihmeellisempää kuvaa. Näin voi joskus käydä laattalajitelmien kanssa, nehän ovat keskenään erilaisia ja paikalla asennusvaiheessa täytyy katsoa, miten kuviot / kuviottomuus on järkevä tilaan asentaa, niin että kokonaisuus pysyy tasapainoisena ja mielenkiintoisena.

Kaunis, samalla ajanhenkinen että klassinen laatta, jota ehdotan asiakkaalleni nyt yhteen kohteeseen!

Palaan aiheeseen vielä tosiaan parin postauksen verran, pysyhän kuulolla!

pieni_talo_helsingissa_varisilma_15.jpg
pieni_talo_helsingissa_varisilma_16.jpg